Beauty Cosmetic Surgeryʼe Hoş Geldiniz | 20 Senelik Tecrübe!
Hakkı İzmirli Klinik

Plastik Cerrahınızı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Plastik Cerrahınızı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Plastik Cerrahınızı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

30 Eylül 2021

Plastik cerrahi yıllar içinde daha güvenli ve daha erişilebilir hale gelmesine rağmen her cerrahide olduğu gibi hala bazı riskleri vardır.Bununla birlikte, modern plastik cerrahi prosedürlerinin çoğu genelde komplikasyon olmadan tamamlanmaktadır. Estetik cerrahi ameliyatı olurken bu süreci güvenli bir şekilde  geçirmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken birkaç konu vardır. 

REFERANSLAR ALIN VE/VEYA YORUMLARI OKUYUN

Bir plastik cerrah için kişisel tavsiyeler aldıktan sonra veya daha önce bıçak altına yatan ve sonuçtan memnun olan hastaların görüşlerini okuduktan sonra seçiminizde çok daha güvende hissedeceksiniz. Cerrahınızla ilgili çevrimiçi incelemeleri okuyun; Bu profesyonelle çalışmayı iki kez düşündüren herhangi bir olumsuz hikayesi var mı, yoksa çoğu insan sonuçlarından memnun görünüyor mu?

CERRAHINIZIN EĞİTİMİNİ İNCELEYİN

Bugünlerde çoğu plastik cerrahın bir web sitesi vardır ve web sitesinde biyografi veya “Hakkında” bölümü olmalıdır. Burada cerrahın geçmiş eğitim ve deneyimlerini okuyabilirsiniz. Kaç yıllık deneyimi var? Katıldığı bilimsel toplantılar, yaptığı yayınlar nelerdir? Herhangi bir biyografik bilgi bulamıyorsanız, bu bir tehlike işareti olabilir.

TÜM RİSKLERİ VE KOMPLİKASYONLARI ANLAYIN

Kulağa çekici gelen birçok plastik cerrahi işlem vardır, ancak farklı işlemler farklı riskler ve potansiyel komplikasyonlar taşır; buna göre, bazı işlemler riske değmeyebilir. Kendi başınıza biraz araştırma yapın ve hangi risklerle karşılaşabileceğinizi öğrenin.

Ardından, cerrahınızdan doğrudan işleminizin risklerini ve komplikasyonlarını sizinle birlikte gözden geçirmesini isteyin. Bu, ilk görüşmeniz sırasında yapılmalıdır. Cerrahınız, ameliyattan önce ve sonra ne olacağı konusunda işlemin ayrıntılarını baştan sona açıklamalıdır. Ayrıca neyin yanlış gidebileceğini ve ne tür komplikasyonlarla karşılaşabileceğinizi açıklamalıdır. Sorularınıza doğrudan cevap vermezler veya her şeyin iyi olacağına dair sizi temin ederlerse, bu bir tehlike işareti olabilir; Her cerrahi prosedürün bir miktar riski vardır ve bu riskin ne anlama geldiğini bilmek sizin hakkınızdır.

İŞLEMİNİZİN NEREDE YAPILACAĞINI SORUN

Güvenli olduğundan emin olmak için cerrahi işleminizi güvenilir bir hastanede geçirmeniz gerekir. Güvenilir hastaneler. üçüncü taraf akreditasyon kurumları tarafından düzenli iç ve dış denetimlerden geçerler. Sertifikasyon testlerini geçmek için, hastaneler iyi çalışma standartlarını, modern ekipmanı, yeterli personel eğitimini ve kusursuz temizliği sağlamalıdır. Cerrahınız sertifikalı olmayan bir tesis öneriyorsa devam etmemelisiniz.

ANESTEZİST HAKKINDA BİLGİ ALIN

Plastik cerrah, işleminizi tamamlamaktan doğrudan sorumlu olacak olsa da, tüm cerrahi deneyiminizin rahat ve ağrısız olmasını sağlamaktan anestezist sorumlu olacaktır. İyi plastik cerrahlar sadece kendi deneyim ve profesyonellik seviyelerine uygun anestezistlerle çalışır, bu nedenle çalıştıkları anestezi uzmanı hakkında bilgi alınız. Onlarla işlemden önce de görüşebilirsiniz.

EK YÖNLENDİRME VE TAVSİYE ALMAYI DÜŞÜNÜN

Plastik cerrahınızın güvenilir olduğundan emin değilseniz veya kendinizi daha güvende hissetmenize yardımcı olacak başka bir görüş istiyorsanız, sektördeki başka bir profesyonelle konuşmaktan çekinmeyin. Başka bir plastik cerrahla veya birinci basamak doktorunuzla konuşmak, bu plastik cerrahın sizin için uygun olup olmadığına karar vermenize yardımcı olabilir. 

AMELİYAT ÖNCESİ ÖNERİLERİ ANLAYIN VE UYGULAYIN

Cerrahınız, ameliyata nasıl hazırlanacağınızı anladığınızdan emin olmak için işlemden önce size yapmanız gerekenleri anlatacaktır. Örneğin sigara içiyorsanız, sigara anestezi ve cerrahi riskleri arttıracağından ameliyattan günler veya haftalar önce (en azından geçici olarak) sigarayı bırakmak gerekir. Ayrıca sağlık alışkanlıklarınız, alkol kullanıp kullanmadığınız, eğlence amaçlı uyuşturucu kullanıp kullanmadığınız ve anesteziyle ilgili geçmiş deneyimlerinizin nasıl olduğu konusunda anestezi uzmanına karşı açık ve dürüst olmanız gerekir. Cerrahınızın talimatlarını mümkün olduğunca yakından takip ederseniz, mümkün olan en güvenli koşullara hazır olursunuz.

AMELİYAT SONRASI TALİMATLARI TAKİP EDİN

Çoğu işlem, ameliyattan sonraki ilk 24-48 saat içinde, belirli talimatları izlemenizi gerektirir. İşlem başlamadan önce plastik cerrahınızla konuştuğunuzdan ve bu talimatları iyice anladığınızdan emin olun.

Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçin veya ilk görüşmenizi planlayın. Süreç boyunca ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgilere, kaynaklara ve desteğe sahip olmanızı sağlayacağız.