Beauty Cosmetic Surgeryʼe Hoş Geldiniz | 20 Senelik Tecrübe!
Hakkı İzmirli Klinik

ESTETİK AMELİYATLARIN MALİYETİNİ ANLAMAK

ESTETİK AMELİYATLARIN MALİYETİNİ ANLAMAK

ESTETİK AMELİYATLARIN MALİYETİNİ ANLAMAK

05 Ekim 2021

Herhangi bir estetik ameliyatın maliyeti karar verme aşamasında kaçınılmaz bir rol oynar. 

Estetik ameliyat olmaya karar veren kişiler önce piyasa araştırması yapmak isterler.  Bu ne kadar doğrudur? Ameliyatın maliyeti kişi için önemli bir faktör olsa da ameliyatın sonucu hayatınızın geri kalanında sizle birlikte olacaktır. 

Öncelikle şunu anlamak gerekir: herhangi bir estetik ameliyatın fiyatını karşılaştırmanın gömlek fiyatlarını ya da tatil paketi fiyatlarını karşılaştırmakla bir ilgisi yoktur. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Bunun nedeni, herhangi bir hizmet sektöründe “hizmetler”in, muazzam ölçüde değişkenlik gösterebilmesi ve herkesin bildiği gibi karşılaştırılmasının zor olmasıdır.

Her kişinin durumu ve koşulunun aynı değildir. Dolayısıyla maliyet kişinin beklentisine yapılacak planlamaya göre değişebilir. 

Elbette her insan kendi vücudunu ilgilendiren bir estetik ameliyatla mümkün olan en iyi sonucu almayı arzular ve bu nedenle en ucuz cerrahı değil en iyi cerrahı ister. İlk önceliğiniz ihtiyacınız olan estetik ameliyat için en iyisini bulmaktır. 

Bunun için telefon ile bu ameliyatın fiyatı nedir diye sormak pek anlamlı değildir. Doğrusu, bir plastik cerrahın muayenehanesinden randevu alıp görüşmeniz muayene olmanızdır. Neticede çarşıdan gömlek almıyorsunuz, ameliyat oluyorsunuz. 

Daha genç ve deneyimsiz, plastik cerrahi nosyonu almamış veya uzman plastik cerrah bile olmayan cerrahlar daha düşük maliyetle ameliyat önerebilir. Ancak herhangi bir alanda uzmanlaşmanın uzun yıllara dayanan bir deneyim gerektirdiği akıldan çıkarılmamalıdır. 

 

FİYATI HANGİ FAKTÖRLER BELİRLİYOR?

  • Cerrahın tecrübesi
  • Ameliyatın süresi
  • Kullanılan malzemelerin kalitesi
  • Ameliyathane maliyetleri
  • Anestezi ile ilgili maliyetler
  • Ameliyat sonrası takip

 

Tabii ki bu, yüksek bir ameliyat ücreti ödemenin size mükemmel bir sonuç garanti edeceği veya komplikasyon olasılığını ortadan kaldıracağı anlamına gelmez, çünkü tıpta ameliyatı kim yaparsa yapsın garanti diye bir şey yoktur. Sadece en iyi cerrahlarla, daha fazla deneyim bilgisi ve bilginin bir sonucu olarak daha olumlu bir sonuç almanız  olasıdır. 

Sonuç olarak belirtmek istediğim nokta, herhangi bir estetik cerrahiyi düşünürken fiyatı tek veya en önemli belirleyici olarak kullanmamalı; önce kaliteyi, sonra fiyatı düşünmelisiniz.

Peki en iyisi olduğunu bildiğim cerrah için yeterli param yok, ne yapayım? Benim önerim, onlara gitmek için yeterince para biriktirene kadar beklemek olacaktır. Unutmayın Estetik cerrahi acil bir durum değildir.

Umarım bu, tüm farkı yaratan küçük noktaları anlamanıza yardımcı olmuştur.