Beauty Cosmetic Surgeryʼe Hoş Geldiniz | 20 Senelik Tecrübe!
Hakkı İzmirli Klinik

Aynı Anda Birden Fazla Estetik Ameliyat Olmak Ne Kadar Güvenli?

Aynı Anda Birden Fazla Estetik Ameliyat Olmak Ne Kadar Güvenli?

Aynı Anda Birden Fazla Estetik Ameliyat Olmak Ne Kadar Güvenli?

30 Aralık 2021

Bu günlerde, bireylerin yaşamları boyunca birden fazla estetik ameliyat geçirmesi nadir görülen bir durum değil. Ancak aynı anda birden fazla estetik ameliyat yaptırmak mümkün müdür? Kısacası evet. Birden fazla estetik ameliyatı kombine etmenin birçok faydası olsa da dezavantajlarının da farkında olmalısınız.

 

AYNI ANDA BİRDEN ÇOK PLASTİK AMELİYAT YAPTIRMANIN ARTILARI VE EKSİLERİ NELERDİR?

Anestezi

 

Artısı: Tek bir ameliyat, anestezi altında yalnızca bir kez anlamına gelir ve bu da anesteziye bağlı komplikasyon riskinizi azaltabilir. Komplikasyonların çoğu, anestezi altındayken veya anesteziden çıkarken meydana geldiğinden, prosedürleri birleştirmek birçok hasta için daha güvenli bir yaklaşımdır.

 

Eksisi: Tek bir doz anestezi daha arzu edilebilir olsa da daha uzun ve daha derin anestezi altında kalmanızı sağlayacak daha güçlü bir doza ihtiyacınız olabilir. Çok uzun süre anestezi altında olmanın riskli olduğunu akılda tutmak önemlidir. Yaşınıza ve sağlık durumunuza bağlı olarak, çok güçlü bir doz vücudunuz üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir ve aşırı kan kaybı gibi komplikasyon olasılığını artırabilir.

 

İyileşme süresi

 

Artısı: Her plastik cerrahi prosedürü kendi iyileşme süresine sahiptir. Bazı prosedürler için iyileşme süresi nispeten kısadır, diğerlerinde ise düzenli aktivitelere dönmeye hazır olmanız birkaç hafta alabilir. Prosedürlerinizi kombine ederek, yalnızca tek bir iyileşme dönemine katlanmanız gerekir.

 

Eksisi: Hepsi için tek bir iyileşme dönemine sahip olmak güzel tabi ancak tek bir işlem yerine birden fazla işlemin yapılması söz konusu olduğunda yileşme sürenizin de daha uzun olabileceğini bilin. İşten daha fazla zaman ayırmanız ve uzun bir süre arkadaşlarınızdan ve ailenizden yardım almanız gerekebilir.

 

Maliyet

 

Artısı: Herhangi bir ameliyat olduğunuzda, sadece cerrahın ücretini ödemiyorsunuz, aynı zamanda anestezi uzmanı ve ameliyathanenin kullanımı için de para ödüyorsunuz. Cerrahi prosedürleri kombine ederek, bu ücretleri yalnızca bir kez ödeyeceğiniz için potansiyel olarak önemli miktarda tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca cerrahınız aynı anda birden fazla estetik ameliyat yaptırmanız durumunda size indirim yapabilir.

Eksisi: Bir prosedür için para biriktiriyorsanız, kombine bir prosedürün daha yüksek maliyetleri, çok büyük bir finansal hedef gibi görünebilir. Tek bir prosedüre sahip olmak için ihtiyacınız olanı kaydetmeniz, bu prosedürü yaptırmanız ve ardından bir sonraki prosedür için tekrar kaydetmeniz daha kolay olabilir.

 

Sonuçlar

 

Artısı: Birçok durumda, prosedürleri birleştirmek daha iyi sonuçlar verir. Örneğin, dikleştirme ile meme küçültme, size daha iyi veya daha arzu edilen bir sonuç verebilir. Benzer şekilde, karın germe ve liposuction'ı birleştirmek, tek başına herhangi bir prosedürden ziyade arzu ettiğiniz daha ince bele sahip olmanızı sağlayabilir.

 

Eksisi: Ameliyatları kombine ettiğinizde, vücudunuzun iyileşmesi daha uzun süre gerektirdiğinden, istediğiniz sonuçları görmeniz daha fazla zaman alacaktır. Ayrıca artan miktarda morarma ve şişlik göreceksinizdir. Bu kulağa hoş gelmiyorsa, bu işlemleri zamana yaymayı tercih edebilirsiniz. Estetik hedeflerinize nasıl ulaşmak istediğiniz tamamen sizin seçiminizdir.

 

HANGİ ESTETİK AMELİYATLAR KOMBİNE EDİLEBİLİR?

 

Güvenlik her zaman en önemli öncelik olsa da birçok estetik cerrah, sağlığınız iyi olduğu sürece en az iki ameliyatı birleştirmek konusunda rahattır. Kombine edilen en yaygın plastik cerrahi prosedürleri arasında liposuction ve karın germe, rinoplasti ve çene büyütme ve meme dikleştirme ile meme büyütme yer alır.

 

Diğer bir popüler seçenek ise meme estetiği, liposuction ve karın germe işlemlerinin bir kombinasyonu olan annelik (mommy makover) estetiğidir. Bazen prosedürlerin birleştirilmesi gerekir. Örneğin, kadınlar yağ transferi ile meme büyütmeyi tercih ettiklerinde, önce yağları almak için liposuction yaptırmaları ve ardından meme ameliyatı olmaları gerekir. Aynı şekilde yağ transferi ile popo büyütme işlemi de (BBL) tek seansta yapılır.

 

AMELİYATLAR NE ZAMAN KOMBİNE EDİLMEZ?

 

Yüksek tansiyonunuz, mevcut bir sağlık durumunuz varsa veya cerrahınız birden fazla ameliyatın güvenli olmadığını düşünüyorsa, o zaman kombine ameliyat yapmamakta fayda vardır.

 

GÜVENLİ BİR DENEYİMİ NASIL SAĞLAYABİLİRİM?

 

Aynı anda birden fazla estetik ameliyat olmayı düşünüyorsanız, Dr. İzmirli gibi TPRECD üyesi bir plastik cerraha danışın. Cerrahınızın bu uzun prosedürlerin birçoğunu uyguladığını doğrulayın ve önceki hastaların öncesi ve sonrası resimlerini görmek isteyin.

 

Aynı anda birden fazla estetik ameliyat geçirme fikri ilk başta göz korkutucu görünse de sonuçlar oldukça tatmin edici olabilir. Görünümünüzde genellikle uzun süreli olacak önemli değişiklikler göreceksiniz.

Çeşitli cerrahi prosedürleri gerçekleştirmek için en son plastik cerrahi teknikleri kullanıyoruz. Dr. İzmirli ve ekibi çok cana yakın, yardımsever ve tüm sorularınızı yanıtlamaya hazırdır. Sunduğumuz hizmetler hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen bugün bizimle iletişime geçin.