Beauty Cosmetic Surgeryʼe Hoş Geldiniz | 20 Senelik Tecrübe!
Hakkı İzmirli Klinik

Brezilya Popo Estetiği (BBL) Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Brezilya Popo Estetiği (BBL) Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Brezilya Popo Estetiği (BBL) Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

21 Şubat 2022

 

BBL nedir?

Brezilya popo estetiği, popo bölgenizde dolgunluk, şekil ve yuvarlaklık sağlamak amacıyla yapılan yağ transferini içeren popüler bir kozmetik işlemdir.

Brezilya popo estetiğini duyduysanız ve egzersizden başka daha kalıcı sonuçları merak ediyorsanız, işlemin iyi ve güvenli bir şekilde yapıldığından emin olmak için saygın bir plastik cerrahı nasıl bulacağınız hakkında daha fazla bilgi edinin.

BBL işlemi

Brezilya popo estetiği, doğal görünümlü sonuçlarıyla dikkat çeken yağ popoya yağ transferinden oluşur. İşlem aşağıdaki adımları içerir:

 

İşlem genel anestezi altında hastanede yapılır.

Cerrahınız daha sonra vücudunuzun kalça, karın ve uyluk gibi diğer bölgelerindeki yağları almak için liposuction kullanır. Liposuction’da ince kanüllerle deride küçük deliklerden girerek vücuttaki yağlar bir kanül yardımı ile alınır.

Vücudunuzdan yeni atılan yağ depoları arındırılır ve kalçalarınıza enjeksiyona hazır hale getirilir.

Cerrahınız, daha yuvarlak, dolgun bir görünüm elde etmek için işlenmiş yağı kalçanın belirli bölgelerine enjekte ederek işlemi tamamlar. Yağ transferleri için kalça çevresinde üç ila beş kesi yaparlar.

Hem liposuction hem de yağ transferi kesileri dikişlerle kapatılır. Cerrahınız daha sonra kanama riskinizi en aza indirmek için cildin etkilenen bölgelerine bir kompresyon giysisi uygular.

Brezilya popo estetiği ameliyatının faydaları

 

Silikon popo protezlerinin yerleştirilmesi gibi diğer popo ameliyatı yöntemlerinden farklı olarak, Brezilya popo estetiği, daha doğal görünen sonuçlar sağlamak ve aynı zamanda daha fazla yuvarlaklık yaratmak için yapılır. Bazen yaşla birlikte ortaya çıkan sarkma ve şekilsizlik gibi belirli sorunların ele alınmasına da yardımcı olabilir. Rahatça kıyafet giymeyi zorlaştıran şekil dengesizliklerinden rahatsızsanız da bu işlemi düşünebilirsiniz.

Brezilya popo estetiğinin bir diğer faydası da silikon popo protezlerine kıyasla enfeksiyon riskinin daha düşük olmasıdır. Dolgu malzemeleri gibi bazen prosedürü gerçekleştirmeye yetkili olmayan kişiler tarafından yasadışı olarak popoya enjekte edilen diğer maddelerden de daha iyi bir güvenlik profiline sahiptir.

Bu avantajlara rağmen, dikkate alınması gereken bazı ciddi riskleri vardır.

Brezilya popo estetiğinin riskleri

 

Brezilya popo estetiği, silikon popo protezleri gibi diğer ameliyatlara kıyasla daha az risk taşıyabilir. Yine de herhangi bir ameliyatta olduğu gibi, bu işlem de belli riskler taşır. Bunlar şunları içerir:

Enfeksiyon

Yara izi

Ağrı

Emilen veya enjekte edilen alanlarda cilt altında topaklar

Derin enfeksiyon nedeniyle tedavi edilen bölgelerde cilt kaybı

Kalpte veya akciğerlerde ölümcül olabilen yağ embolisi

Mevcut raporlar, Brezilya popo kaldırmalarının bir sonucu olarak 3000'de 1 ölüm oranı gösteriyor. İşlem yanlış yapıldığında, enjekte edilen yağ kalçadaki büyük damarlara girerek akciğerlere gidebilir. Bu solunum sıkıntısına ve nihayetinde ölüme neden olabilir.

Bilinen bir diğer yan etki ise poponuzun aşılı yağ depolarını alamamasıdır. Enjekte edilen yağın belli bir miktarı parçalanarak vücut tarafından emilir. Bazen 2. Bir işleme ihtiyacınız olabilir.

Bu riski en aza indirmeye yardımcı olmak için cerrahınız ilk seferde ekstra yağ ekleyebilir.

Brezilya popo estetiği iyileşme ve görünüm

 

Herhangi bir estetik ameliyatta olduğu gibi, Brezilya popo estetiğinden sonra da özel dikkat göstermeniz gerekir. Ameliyattan sonraki 4 hafta boyunca poponuzun üzerine bbl yastığı ile oturabileceksiniz ve bölge tamamen iyileşene kadar yüzüstü uyumanız gerekecek.

Ameliyattan sonra iyileşirken kalçalarınız birkaç hafta şişebilir.

Genel olarak, bu ameliyatın etkileri birkaç aydan yıllara kadar sürer.

Başlangıçta, istediğiniz kesin sonuçları elde edene kadar birden fazla prosedüre ihtiyacınız olabilir. Ayrıca, ilk işlemden tam sonuçları görmeniz altı aya kadar sürebilir.

Kilo alıp vermeden kaçınarak olumlu bir sonuç elde etmenize yardımcı olabilirsiniz.

Brezilya popo estetiği için iyi bir aday mıyım?

 

Brezilya popo estetiği düşünmeden önce bir estetik cerrahla görüşmek her zaman iyi bir fikirdir. Aşağıdaki durumlarda:

Yaş veya kilo dalgalanmaları nedeniyle doğal popo şekliniz bozulduysa

Kıyafetlerin içinde kendinizi rahat hissetmiyorsanız

Vücudunuzda yağ almak için yeterli yağ deposuna sahip iseniz

Sigara kullanmıyorsanız

Sağlıklı bir kiloda iseniz

Düzenli egzersiz yapan sağlıklı bir yaşam tarzı sürdüren biriyseniz

Ameliyatla ilgili yakın zamanda herhangi bir enfeksiyon veya komplikasyon yaşamamış iseniz BBL işlemi için uygun bir aday olabilirsiniz.

Doğru plastik cerrahı nasıl bulabilirim?

 

Doğru estetik cerrahı güvence altına almak, kimlik bilgilerini ve deneyimlerini öğrenmeye bağlıdır.

Çoğu cerrah, eğitimleri ve sertifikaları hakkında sorular sorabileceğiniz danışmalar sunar. Ayrıca, çalışmalarının örneklerini gösteren bir resim portföyüne de sahip olmalıdırlar.

Bu konuda içgüdülerinize güvenmek önemlidir. Bir cerrah, işlemi son derece ucuz bir oranda gerçekleştirme konusunda aşırı istekli görünüyorsa, meşru bir cerrah olmayabilir.

Bir estetik cerrah bulmakta zorlanıyorsanız, Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği veya Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nde bir araştırma yaparak başlayabilirsiniz.

Karar aşaması

Brezilya popo estetiği ameliyatları tüm dünyada popülaritesini artırıyor. Dernek onaylı, deneyimli bir plastik cerrah tarafından yapıldığında, iyi bir sonuç alma şansınız daha yüksek olacaktır. Önceden hazırlıklı olun ve son kararı vermeden önce süreci, maliyetleri ve iyileşme süresini öğrenin.

Brezilya popo estetiği popüler bir ameliyat olsa da herkes için uygun değildir. Arzuladığınız sonucun yanı sıra sağlık geçmişiniz hakkında da cerrahınızla konuşun. Bu işlemi veya ihtiyaçlarınıza daha iyi uyan farklı bir yöntem önerebilir.