Beauty Cosmetic Surgeryʼe Hoş Geldiniz | 20 Senelik Tecrübe!
Hakkı İzmirli Klinik

MEME PROTEZİ ÇIKARMA AMELİYATI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

MEME PROTEZİ ÇIKARMA AMELİYATI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

MEME PROTEZİ ÇIKARMA AMELİYATI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

05 Ekim 2022

Meme Protezlerinin Çıkarılması

 

Meme protezlerinin çıkarılması, silikon veya salin protezlerin çıkarılması ameliyatıdır. Meme protezlerinin çıkarılmasının en yaygın nedeni, kadınların artık protez istemediklerine karar vermeleridir. Protezlerin doğal görünmediğini veya çok büyük olduğunu düşünebilirler. Meme büyütme operasyonu geçiren bazı kadınlar protezlerin ağrı veya rahatsızlığa neden olduğunu fark eder. Bazı durumlarda, protezler enfekte olur veya yüzeyde sert bir yumru gelişir.

 

Meme protezinin çıkarılması nedir?

 

Meme protezi çıkarma ameliyatı yaptırmanın en yaygın nedeni eski protezlerden kurtulmaktır. Bu, protezin kendisinde yırtılma veya sızıntı gibi bir sorun olduğunda yapılır. Diğer nedenler arasında kozmetik kaygılar, ağrı veya rahatsızlık yer alır.

 

Meme protezi çıkarma işlemi neden yapılır?

 

Meme protezleri sonsuza kadar dayanmaz. Değiştirilmeleri gerekmeden önce genellikle yaklaşık 10 ila 15 yıl dayanırlar. Ancak meme protezlerinin çıkarılmasıyla ilgili bazı riskler vardır. Doktorunuz konsültasyonunuz sırasında bu riskleri sizinle tartışacaktır.

 

Kimlerin meme protezlerini çıkarttırması gerekir?

 

Meme protezlerinin çıkarılması veya değiştirilmesi bazen tıbbi olarak gerekli değildir. Doktorunuz implantlarınızı çıkarmaya veya değiştirmeye karar verirken birçok faktörü göz önünde bulunduracaktır. Bunlar şunları içerir: Protez çevresinde sertleşen yara dokusu. Ağrı, rahatsızlık veya göğüslerin eskisi gibi görünmemesi. Meme protezi ile ilişkili anaoplastik büyük hücreli lenfoma, sadece protezli bir memenin etrafındaki yara dokusunda meydana gelen nadir bir kanserdir. Dokulu protezler. Bir protezin etrafında kalsiyum birikmesi. Bir implantın sızdırması. Hareket veya kayma.

 

PROSEDÜR DETAYLARI

 

Bir meme protezinin çıkarılması sırasında neler olur?

 

Ameliyat genel anestezi altında yapılacaktır. Meme implantının çıkarılması sırasında cerrahınız göğüs duvarınızda küçük bir kesi yapacaktır. Kesi, göğüslerinizin alt kıvrımının (meme altı kıvrımı) koltuk altınızın hemen altında yapılacaktır. Cerrahınız kesi yoluyla implantları çıkaracaktır. İmplantları çıkardıktan sonra kesiği dikecektir.

 

Memeprotezleri çıkarıldıktan sonra ne olur?

 

Ameliyattan sonra doktorunuz kesiğinize nasıl bakacağınız konusunda size özel talimatlar verecektir. Kontrol için ne zaman dönmeniz gerektiğini size söyleyecektir. Ameliyattan sonra birkaç hafta boyunca özel bir destek sütyeni giymeniz gerekebilir. Bu, göğüslerinizin sıkı kalmasına yardımcı olur ve sarkmayı önler. Derinin altındaki sıvıları ve kanı çıkarmak için drenler kullanılır. Genellikle 2 gün içinde çıkarlar.

 

RİSKLER / FAYDALAR

Meme protezlerinin çıkarılmasının faydaları nelerdir?

 

Bazı kadınlar, implantlarını yaptırdıktan sonra hissettiklerinden hoşlanmadıkları için implantlarını çıkarmayı tercih ederler. Silikon implantları olan kadınların kapsüler kontraktür olarak bilinen ağrılı bir durum geliştirmesi nadir değildir. Kapsüler kontraktür, implantın etrafında yara dokusu oluştuğunda meydana gelir. Bu da implantın sertleşmesine ve esnekliğini kaybetmesine neden olur. Meme implantları çıkarılan kadınlar genellikle kendilerini çok daha iyi hissettiklerini bildirmektedir.

 

Meme protezinin çıkarılmasının başlıca riskleri nelerdir?

Birçok kişi meme implantı çıkarma ameliyatını çok az komplikasyonla veya hiç komplikasyon olmadan geçirir. Ancak tüm ameliyatlar bazı riskler taşır. Meme implantının çıkarılmasıyla ilişkili en yaygın risklerden biri, ameliyattan sonra göğüslerinizin görünümünden memnun olmamaktır. İmplant çıkarmanın diğer komplikasyonları şunları içerebilir: Asimetri, seroma, enfeksiyon ve gevşek cilt.

 

 

Meme protezinin çıkarılmasından sonra iyileşme ne kadar sürer?

 

Tam iyileşme için ortalama süre altı haftadır. Kesi yeri çevresinde şişlik, morarma, ağrı ve uyuşukluk yaşayabilirsiniz. Bu belirtiler genellikle birkaç gün içinde geçer.

 

SIKÇA SORULAN SORULAR

 

Protez çıkarıldıktan sonra göğüslerim sarkar mı?

 

Göğüs implantlarınız olduğunda, cildiniz göğüslerinizin boyutuna uyum sağlamak için gerilir. İmplant çıkarıldıktan sonra göğüsleriniz sarkabilir veya şekilsiz görünebilir. Birçok kadın implant çıkarma işlemini meme dikleştirme (mastopeksi) ile birlikte yaptırmayı tercih eder. Meme dikleştirme sırasında plastik cerrahınız fazla deriyi alır ve meme dokunuzu yeniden şekillendirir. Gerekirse, cerrah meme başı areolasını da yeniden konumlandırabilir. Sonuç daha sıkı, daha yüksek konumlu göğüslerdir.

 

Konu hakkında daha detaylı bilgi almak için: +90 532 292 59 83 numaralı telefonla iletişime geçebilirsiniz.